UWV speelt een vies spelletje

Ik ben op 17 augustus 2016 begonnen met de website https://uwv.news En later werd dit een andere site waarvan ik de naam maar even niet zal noemen.
De inhoud van deze sites zal binnenkort worden overgezet naar https://bestuursdwaling.nl

Er zijn inmiddels al vele zaken de revue gepasseerd na het laatste bericht op bovenvermelde sites.
Zo heeft de rechtbank (Centrale Raad van Beroep) in 2020 bepaalt dat ondergetekende in elk geval vanaf 2015 ziek genoeg is om geen deel te kunnen nemen aan welk arbeidsproces dan ook. Er is met terugwerkende kracht een WIA-IVA uitkering toegekend. wel jammer dat ik in 2019 moest werken om niet opnieuw dakloos te worden. Ruim een half jaar iets doen wat je (bewezen) eigenlijk niet zou kunnen.
Ruim een half jaar waarvan het UWV nu glimlachend zegt, “zo, dat inkomen hebben we in elk geval weer van een burger kunnen afnemen”

Waar zij aan voorbij gaan is dat mijn werkgever ruim een half jaar € 3400,00 / maand heeft betaald voor een medewerker die in feite niet kon werken. Daarbij nog een loonbeslag door het UWV omdat het UWV (bewezen en aangetoond) in 2012 een foutje heeft gemaakt waarvoor de burger moet bloeden. het is dan niet zo vreemd dat een tijdelijk contract niet wordt verlengt. De werkgever houd ik nog even buiten de publicatie. het gaat hier immers om het UWV. Wat ik wel wil vermelden is dat ik verantwoordelijk was voor veiligheid en grote sommen geld. Een loonbeslag is dan zeker van invloed op een contractverlenging, ook al zullen ze dat nooit zo open weergeven.

Omdat in 2020 is besloten dat ik in 2015 zo ziek was dat werken daarna onmogelijk is gebleken vroeg ik mij af vanaf welk moment ik dan echt arbeidsongeschikt was.
ergens rond juni 2011 heb ik mij met terugwerkende kracht ziek gemeld.
Het UWV stelt echter dat ik in 2011 volledig arbeidsgeschikt was.
In vier jaar tijd ben ik dus van volledig arbeidsgeschikt naar volledig arbeidsongeschikt gegaan. Wat is er in die vier jaar gebeurd?
laat ik het op dit moment even kort houden en daar later op terug komen.

In 2011 kreeg ik een gouden handdruk en heb die geïnvesteerd in een eigen onderneming. Omdat het UWV zich verantwoordelijk voelde ging dit niet zonder slag of stoot. In 2012 maakte het UWV een foutje waardoor ik even € 19.000,– terug moest betalen. Dit betekende ook nog eens twee keer een half jaar geen inkomen.
Voor een startend bedrijf niet echt een positief gebaar. In 2013 raakte ik hierdoor mijn koophuis kwijt en moest ik het bedrijf stopzetten.

Op 14 februari 2022 heeft er een rechtszaak gediend voor de rechtbank midden Nederland over een ziekmelding van juni 2011. Op zich heb ik er wel een positief gevoel bij, echter kwam de rechter op het laatst met de vraag of het voor mij enig financieel voordeel zou hebben als mijn beroep gegrond wordt verklaart.
Het UWV antwoorde daar op met: “het maakt niet zoveel uit omdat we maximaal één jaar ziektewet uitbetalen”. Alvorens hier verder op in te gaan wacht ik eerst nog even de uitspraak van de rechtbank af.

De vraag of ik in 2011 ziek was kan ik heel simpel beantwoorden. Ik ben al ziek vanaf dat ik heel jong was. gedeeltelijk zelfs al vanaf mijn geboorte. Ondanks mijn ziekte (beperking) heb ik in 35 jaar tijd ongeveer 45 jaar gewerkt. mijn nachtrust werd op een gegeven moment verstoort omdat mijn bedrijfsauto tussen Kootwijk en Harderwijk begon te schudden in de berm. dat was een werkdag van 36 uur voor met name de overheid (politie ambulance en brandweer). hoe lang ik slapend over deze weg heb gereden is mij niet bekend maar wel weet ik dat ik regelmatig ’s nachts een alcoholtest moest ondergaan omdat agenten ervan overtuigd waren dat ik te diep in het glaasje had gekeken. De gebruikte meetapparatuur voldeed niet omdat ik een keurige P blies. Dit terwijl ik kort daarvoor (40 jaar geleden) best wel veel had gedronken. Ik was dus al ruim 40 jaar geheelonthouder. (geintje)

Omdat het UWV steeds weer iets anders beweerd wil ik graag uitzoeken op welk moment ik een omslag maakte van wel geschikt zijn voor de arbeidsmarkt naar totaal ongeschikt zijn voor de arbeidsmarkt.
Ik heb mij onlangs ziekgemeld op meerder dagen in 2011, 2012 en 2014 iets van negen ziekmeldingen tijdens mijn WW of binnen twee weken na afloop van mijn WW.
Bij het invullen van de verplichte ziektelijst kreeg ik in alle gevallen de melding dat de datum te ver in de toekomst zou liggen. 2012 ligt in de toekomst? Typisch het UWV.
Omdat de lijst invullen een verplichting is moet ik dus een onjuiste datum vermelden.
Antidateren of postdateren (waar ik door het UWV toe wordt gedwongen) is een misdrijf
In vijf zaken is dit afgewezen omdat ik op dat moment geen WW zou hebben.

Tegen deze vijf zaken heb ik bezwaar aangetekend bij het UWV.
Binnen afzienbare tijd (één of twee dagen) belde de afdeling bezwaar en beroep mij en vertelde mij dat de reden waarop de ziekmelding is afgewezen onjuist was. Het gaat er dus niet om of ik wel of geen WW had maar de termijn voor aanvraag was langer dan vijf jaar terug.
Hoe zit dit? Je krijgt een bon omdat je door rood bent gereden maar voor de rechter vertellen ze je dat je koplamp stuk was. ja, mijn hond was ook loops hihi. oet…

Het wordt stil. Het UWV bied mediation aan.
mediation? Ja, Mediation zodat wij u kunnen uitleggen waarom u geen recht heeft op een ziektewetuitkering!! En u mag ook geen bezwaren meer indienen!!
Geen bezwaar meer maken? bezwaar moet je toch maken binnen zes weken na een beslissing van het UWV? En dan is de mediator ook nog in dienst van het UWV.
Is dit een nieuwe vorm van zwijgre sorry, zwijgplicht?
Nou, ik ben heel erg benieuwd hoe dit gaat lopen. helaas mag ik zodra ik heb getekend niets publiceren over alles wat inhoudelijk tijdens mediation wordt besproken.
Nou, er is niet zo heel veel dat niet op deze sites is vermeld van wat er zal worden besproken.
Uiteraard zal ik u niet onthouden van mijn ervaring met mediation achteraf.

Goed, 2011, 2012 en 2014 had ik WW dus recht om mij ziek te melden.
In 2013 had ik wel recht op WW, maar heb ik deze niet genoten. Ik heb toen moeten leven van een lening op basis van bijstandsniveau. Omdat ik geen WW had moest ik mij volgens de site telefonisch ziekmelden.
Dus ik bellen met het bekende nummer en krijg daar iemand aan de lijn waarvan ik de naam niet meer weet.
Zij verbind mij door met de afdeling ziektewet en ik krijg iemand aan de lijn waarvan ik de naam niet zal noemen. Hij vertelde mij dat hij mijn ziekmelding volgens het systeem niet kon doorvoeren. Ik vroeg hem om deze afwijzing schriftelijk te bevestigen. Dit wilde hij niet doen en hij zij letterlijk dat ik het met zijn telefonische afwijzing moest doen. Ook was hij erg onduidelijk over zijn functie. Achteraf bleek dat hij niet bij de afdeling ziektewet werkzaam was. Op de vraag op welk regiokantoor hij werkte gaf hij ook geen antwoord.

Ja, en dan? waar moet ik bezwaar maken tegen deze afwijzing die niet op schrift stond?
Een lang gesprekverslag gemaakt en deze naar 19 regiokantoren in heel Nederland gestuurd. Normaal zou ik in Almere terecht komen, maar om één of andere onduidelijke reden moet ik tegenwoordig naar Eindhoven. Heeft het UWV nu ook al aandelen in de brandstof? dan weet u in elk geval waarom de benzineprijzen zo hoog zijn. Of is het omdat ik een verzekeringsarts van het UWV uit Almere heb aangeklaagd bij de tuchtraad? Later zal ik de tuchtraad vragen de zaak te heropenen omdat de beroepstermijn inmiddels is verstreken. Verstreken omdat dit soort zaken nu eenmaal heeeeeel erg lang duren. Maar goed, op 4 oktober (op mijn verjaardag) dient de zaak voor de Centrale Raad van Beroep (over een ziekmelding in 2011). En als ik ook hier mijn hoger beroep gegrond wordt verklaard dan zal de tuchtraad toch echt anders naar de zaak moeten kijken. Is heropening geen optie dat wordt het een nieuwe klacht.
En als dit onverhoopt geen goede doorgang kan vinden dan blijft er nog slechts één ding over. Gebruik maken van mijn recht op vrijheid van meningsuiting.

Ook maar gelijk een brief aan een klachtenambassadeur van het UWV die mij de volgende dag terug belde en mij heeft toegezegd dit uit te zoeken en mij later terug te bellen. Later kreeg ik een bericht dat dit behandeld wordt door de mediator.Wat mij erg opvalt is dat alle afdelingen bezwaar en beroep in heel Nederland die normaal heel snel bellen nu al een paar dagen niets van zich laten horen.
De laatste keer vertelde het UWV dat er 28 bezwaarzaken open staan. daar zijn er nu dan nog 19 bijgekomen. Maar UWV is volledig in slaap gevallen. Het is doodstil.
grrrrr pssssssttssssppssss grrrrrgg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *